راهنمای خرید درب داخلی

چه قصد تعویض یک یا چند درب فرسوده و شکسته‌ی منزل یا محل کار خود را داشته باشید و چه بخواهید فضای داخلی خانه‌ی خود یا هر محیط دیگری را بازسازی نمایید و به‌شیوه‌ای جدید ارتقا دهید، انتخاب و خرید درب اتاقی مناسب تحولی چشمگیر در طراحی فضاهای داخلی شما ایجاد می‌کند. به همین جهت ما این مقاله را با عنوان راهنمای خرید درب داخلی برای شما تهیه کرده‌ایم که به شما کمک کند تا درب اتاقی مناسب را برای تکمیل دکوراسیون خود انتخاب و خریداری نمایید. 

آنچه قبل از خرید درب داخلی و اتاقی باید بدانید

راهنمای خرید درب داخلی

قبل از خرید درب اتاقی جدید، مواردی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه کنید، که چند نمونه از آن‌ها در اینجا برای شما ذکر می‌شود.

نوع درب 

دسته‌بندی‌های گوناگونی برای درب‌های اتاقی تعریف شده است که هر یک بر اساس ویژگی‌های متفاوتی از این درب‌ها شکل گرفته‌اند، اما در یک دسته‌بندی کلی که برای فروش درب اتاقی وجود دارد، درب اتاقی یا داخلی دو نوع است: پیش‌آویز( Pre-hung) و دال(Slab). 

یک درب پیش‌آویز، شامل دربی قاب‌دار به‌همراه لولا، هنگام فروش درب اتاقی آماده‌ی نصب و استفاده است؛ در حالی که درب اسلب تنها شامل دربی بدون هر نوع قاب، لولا یا دستگیره است که بعضاً حتی هنگام فروش درب اتاقی نیمه‌آماده هستند، به این معنی که ممکن است به رنگ‌آمیزی یا لکه‌گیری نیاز داشته باشند.

اندازه‌ی درب

هنگام نصب یا تعویض درب اتاقی، نحوه‌ی باز و بسته شدن و ابعاد درب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در صورتی که قصد جایگزینی یک درب را دارید، لازم است دربی را انتخاب کنید که دارای ابعادی مشابه با درب فعلی باشد. عرض استاندارد برای درب‌های اتاقی ۲۴، ۲۸، ۳۰، ۳۲ و ۳۶ اینچ است، در حالی که ارتفاع آن باید حداقل ۸۰ اینچ باشد. هنگام خرید درب اتاقی دال، توصیه می‌شود از قبل عرض، ارتفاع و ضخامت مورد نظر برای درب را اندازه بگیرید.

نحوه‌ی چرخش درب 

تعیین و اطلاع از نحوه‌ی چرخش درب به‌منظور نصب و جای‌گذاری درب مهم است. برای تعیین نحوه‌ی چرخش درب، در قسمت خارجی درب بایستید (یعنی طرفی که از آنجا وارد می‌شوید، مانند راهروی رو به اتاق خواب)، اگر لولاها در سمت چپ درب قرار داشته باشند، شما یک درب سمت چپی دارید و اگر لولاها در سمت راست درب قرار داشته باشند، درب سمت راستی است.

 

 

سبک‌های درب داخلی

امروزه فروش درب اتاقی با سبک‌های مختلفی صورت می‌گیرد که به شما امکان می‌دهد تا هر اتاق خانه‌ی خود را به‌شیوه‌ای جذاب و متنوع طراحی کنید.

درب ریلی سبک انبار چوبی

این درها از روش‌های جدید جداسازی اتاق‌ها هستند و در عین حال به شما فضایی حرفه‌ای می‌بخشند. برخی از درهای ریلی این سبک در امتداد ریل بالایی خود سر می‌خورند و برخی دیگر در قسمت پایینی خود دارای مسیری برای حرکت در آن راستا و جلوگیری از تاب خوردن درب هستند. درهای ریلی سبک انبار چوبی برای سبک‌های دکوراسیون مختلف از روستیک تا صیقلی و به‌صورت از پیش آماده‌شده یا ناتمام موجود هستند.

درب جیبی یا کشویی توکار

این درب‌ها نوعی درب کشویی هستند که به درون دیوار فرو می‌روند و پس از باز شدن از دید پنهان می‌گردند. این نوع درب‌ها برای طراحی فضاهای لوکس یا شرایطی که جایی برای چرخش قوس درب وجود ندارد، بسیار مناسب هستند.

درب آکاردئونی 

درهای آکاردئونی هنگام باز شدن به کمک چرخ به‌صورت مقاطع در امتداد مسیر خود جمع می‌شوند و می‌توان از آن‌ها برای جدا کردن فضای داخلی اتاق‌ها یا به‌عنوان درب کمد استفاده نمود.

فرانسوی 

درهای فرانسوی دارای چندین صفحه شیشه‌ای هستند که ضمن ایجاد یک حریم شخصی، اجازه می‌دهد تا بخشی از نور اتاق‌های مجاور به اتاق وارد شود. این درب‌ها به‌طور معمول به‌صورت جفتی کنار هم قرار می‌گیرند و دارای سبک کلاسیک هستند که به هر فضایی جلوه‌ای زیبا می‌بخشند.

درب دوشاخه 

درب‌های دوشاخه با پانل‌های متقارن درب لولا می‌شوند که هنگام باز شدن به‌صورت جفتی به سمت بیرون آمده و کنار قرار می گیرند. معمولاً درهای دوشاخه نسبت به درهای سنتی باعث گردش بهتر هوا می‌شوند. این درب‌ها تاب نمی‌خورند و نسبت به درب‌های لولایی فضای کمتری را اشغال می‌کنند؛ به همین دلیل برای گنجه‌ها، اتاق‌های لباس‌شویی، اتاق‌های مفید یا تقسیم فضای داخلی هر اتاق انتخاب خوبی هستند.

درب بای‌پس یا کشویی 

درهای بای‌پس دارای دو یا چند بخش هستند كه در یك مسیر به‌صورت موازی سر می‌خورند. آن‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که از کنار یکدیگر بلغزند و به‌عنوان درهای کمد بسیار خوب عمل می‌کنند.

درب سالنی 

درهای سالنی یا کافه‌ای فضای شما را به‌روشی جالب بدون بستن محوطه تعریف می‌کنند. این درب‌ها در سبک‌ها و اندازه‌های مختلف طراحی شده و قابل نصب هستند.

خرید درب اتاقی

از خرید درب اتاقی تا نصب آن

فروش درب اتاقی به صورت‌های مختلفی از فروش درب‌های خام گرفته تا درب‌های کاملا آماده برای نصب، انجام می‌شود و به شما حق انتخاب می‌دهد تا بسته به هزینه و مدت‌زمانی که می‌توانید برای آماده‌سازی آن صبر کنید مورد مناسب را برای خود برگزینید. ازجمله‌ی این درب‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • خام: برای آماده‌سازی درب‌های خام تنها از یک لایه روکش بر روی آن‌ها استفاده می‌شود که چوب را آب‌بندی و چسبندگی رنگ را بر روی آن آسان می‌کند. 
  • رنگ‌شده: در این درب‌ها از یک لایه رنگ هم استفاده می‌شود که طرح چوب طبیعی را پوشش می‌دهد و رنگ یکنواختی بر روی آن ایجاد می‌کند. این درب‌ها در رنگ‌های گوناگونی از رنگ روشن گرفته (مانند رنگ عسلی چوب افرا یا رنگ سفید بلوط) تا رنگ‌های تیره (مانند سیاه یا قهوه‌ای) موجود هستند. 
  • تمام‌آماده: یک درب پیش‌ساخته‌ی تمام‌آماده را پس از خرید از کارخانه می‌توان مستقیما نصب نمود. بر روی این درب‌ها سوراخ‌های دقیق دستگیره‌ی درب و سوراخ پیچ لولا از پیش تعبیه شده و تمام سطح آن نیز کاملا رنگ‌آمیزی شده است. تمام کاری که شما باید انجام دهید نصب آن است. 
  • نیمه‌آماده: درهای نیمه‌آماده نسبت به درهای تمام‌آماده به کار بیشتری نیاز دارند زیرا درست است که پیش‌ساخته هستند اما به رنگ‌آمیزی احتیاج دارند.

جمع‌بندی

سعی کردیم در مقاله راهنمای خرید درب داخلی اصول ابتدایی و پیش‌زمینه‌های لازم را که دانستن آن‌ها هنگام خرید درب اتاقی می‌تواند مفید باشد برای شما عنوان کنیم. به‌طور خلاصه می‌توان گفت قبل مراجعه به مراکز فروش درب اتاقی لازم است بدانید به چه نوع دربی احتیاج دارید: یک درب پیش‌آویز یعنی با لولا و قاب و غیره یا یک درب دال یا اسلب. همچنین توصیه می‌شود قبل از اقدام به خرید ابعاد دقیق درب مورد نیاز خود را اندازه بگیرید و از نحوه‌ی چرخش درب (به راست یا چپ) نیز اطلاع داشته باشید. درب‌های اتاقی در سبک‌های مختلفی همچون ریلی یا انبار چوبی، جیبی یا کشویی توکار، بای‌پس، آکاردئونی، فرانسوی، دوشاخه و درب سالنی یا کافه‌ای در حالت‌های گوناگونی از جمله خام، رنگ‌شده، نیمه‌آماده و تمام‌آماده موجود و قابل خریداری هستند.

 

مقالات مرتبط: 

    ثبت نظر