معرفی انواع درب‌های اتاقی دژ

انواع گوناگونی از درب‌ها وجود دارد که براساس روش ساخت، جنس مواد به کاررفته در آنها و ... طبقه‌بندی میشوند. دراین مطلب به معرفی انواع درب‌های اتاقی میپردازیم.

با گذشت زمان و تغییر شرایط زندگی، امروزه زمینه‌ای برای تکامل خانه‌ها و انواع درب منزل ایجاد شده است، به‌طوری‌که در عصر مدرن مفهوم خانه هزاران بار متفاوت‌تر از آنچه سال‌ها پیش نیاکان ما در آن می‌زیستند، تلقی می‌شود. مسئله‌ی سرقت و تامین امنیت منازل سبب شده است تا مردم در شهرهای بزرگ به‌دنبال تدابیر امنیتی لازم ازجمله درب‌های مستحکم، مقاوم و ضد سرقت برای خانه‌های خود باشند و ازاین‌رو انتخاب یک درب خوب به‌منظور حفظ حریم خصوصی بسیار حائز اهمیت است. علاوه‌ براین جدا از بحث امنیت و کیفیت، تاثیر جنس، رنگ، طرح و به‌طور کلی شکل ظاهری درب‌ها در دکوراسیون محیط نیز نکته‌ی بسیار مهمی است که هنگام طراحی دکوراسیون نباید از آن غافل شد. حال اگر علاقمند به شناخت انواع درب منزل یا انواع درب اتاقی هستید، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.

بررسی و مقایسه انواع درب‌های اتاقی دژ

انواع گوناگونی از درب‌ها وجود دارند که معمولاً براساس روش ساخت، نحوه‌ی قرار گرفتن اجزا، و جنس مواد به کار رفته در آن‌ها طبقه‌بندی می‌شوند. اگر بخواهیم یک درب استاندارد را تعریف کنم باید بگوییم: درب یک مانع قابل‌دسترسی است که در دهانه‌ی دیوار قرار می‌گیرد تا در صورت لزوم دسترسی به فضای داخلی یک ساختمان وجود داشته باشد. برخی از درب‌ها خصوصاً انواع درب منزل دو فضا را از هم جدا می‌کنند و موجب تعیین حریم خصوصی افراد می‌شوند.

معرفی انواع درب‌های اتاقی:

درب ام‌دی‌اف ۸ و ۵ میلی‌متر

درب‌های ام‌دی‌اف ترکیبی معمولا از لبه‌های تمیز و خطوط تیز به سبک سنتی ساخته می‌شوند که می‌توانند با پیچ‌وتاب‌های مدرن هم ترکیب شوند. همچنین این درب‌ها امکان تلفیق با انواع چوب‌های طبیعی نظیر چوب بلوط و راش را نیز دارند. به‌طورکلی دوام این دسته از انواع درب نسبت به قیمت آن بسیار مناسب است. معمولا انواع درب اتاقی بیشتر با درب‌های ام‌دی‌اف شناخته می‌شوند. نکته‌ی جالب درخصوص انواع درب ام‌دی‌اف این است که طراحی و تنوع در این‌گونه از درب‌ها پایان‌ناپذیر است. به‌طورکلی این دسته از درب‌ها نیاز به مراقبت زیادی ندارند و می‌توان از آن‌ها در انواع محیط اداری نیز استفاده کرد. همچنین علاوه‌بر مزایای عالی درب‌های ام‌دی‌اف نصب و تعویض این دسته از درب‌ها نیز بسیار آسان است.

 

درب ملامینه

ملامین نوعی لمینت است که از آن در ساخت انواع درب منزل استفاده می‌شود. دوام و ضد آب بودن این دسته از درب‌ها سبب شده تا از انواع درب ملامینه به‌عنوان یک انتخاب ماندگار برای درب آشپزخانه استفاده شود. درواقع انواع درب ملامینه علاوه‌بر دوام بالا دارای تنوع بسیاری نیز هستند و همچنین می‌توانند دکوراسیون محیط داخلی خانه را جذاب‌تر نمایند. شست‌وشوی آسان انواع درب ملامینه از دیگر مزایای این دسته از انواع درب منزل به شمار می‌رود.

درب ای‌بی‌اس ۳ میلی‌متر

ABS درواقع یک ترموپلاستیک است که از اکریلونیتریل، بوتادین و استایرن تشکیل شده است. بوتادین از مشتقات لاستیک طبیعی است و تا حد زیادی در برابر ضربه مقاومت دارد. به‌طور معمول درب‌های ABS قدرت و استحکام خود را از اکریلونیتریل و استایرن می‌گیرند. این دسته از درب‌ها علاوه‌بر مقاومت و سختی بالا، ضد آب و قابل بازیافت هم هستند و وزن سبک آن‌ها موجب سهولت در نصب این دسته از انواع درب شده است. قابل ذکر است قبل از خرید درب ضد آب ABS میتوانید جهت آشنایی با خصوصیات درب ABS مقاله مرتبط را مطالعه نمایید.

درب اچ‌دی‌اف

درب‌های HDF مانند درب‌های MDF بسیار محکم هستند، ساختار این دسته از انواع درب منزل ترکیبی است و از الیاف فشرده‌ی چوب تولید می‌شوند. به‌طورکلی این دسته از انواع درب مقاوم‌تر از درب‌های ام‌دی‌اف شناخته می‌شوند. درب‌های HDF بسیار مناسب سرویس‌های بهداشتی هستند و همچنین کیفیت بالای آن‌ها سبب شده تا استفاده از آن‌ها به‌عنوان یکی از انواع درب اتاقی رواج یابد.

درب ام‌دی‌اف ۳۵ صدم تا ۸ میلی‌متر

این درب‌های ام‌دی‌اف یک انتخاب عالی برای سرویس‌های بهداشتی و اتاق خواب هستند. این دسته از درب‌ها عایق بسیار خوبی برای صدا هستند لذا انتخاب آن‌ها به‌عنوان درب اتاق خواب موجب می‌شود تا شما حریم خصوصی بهتری داشته باشید؛ البته قبل از نصب این دسته از انواع درب منزل باید به نکاتی مانند میزان رطوبت محیط، امکان حریق در محیط و غیره دقت شود. به‌طورکلی درب‌های ام‌دی‌اف با هر ضخامتی جزء انواع درب باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه محسوب می‌شوند که علاوه‌بر تنوع بالای خود بر زیبایی محیط نیز اثرگذارند.

درب تمام‌چوب راش و بلوط

درهای چوبی عموما از چوب‌های طبیعی نظیر چوب درخت راش، بلوط، توسکا و کاج ساخته می‌شوند. امنیت و کیفیت این دسته از انواع درب منزل بسیار بالا است. به‌طور معمول از درب‌های چوبی به‌عنوان درب خروجی منزل استفاده می‌شود اما می‌توان از آن‌ها به‌عنوان انواع درب اتاقی نیز استفاده نمود. درب‌های چوبی علاوه‌بر خاصیت ضد سرقت خود، عایق صوت نیز هستند؛ ازاین‌رو می‌توان از آن‌ها در بخش اداری نیز استفاده کرد. این دسته از انواع درب منزل دارای تنوع بالایی هستند و قابلیت تطبیق با فلز استیل را نیز دارند.

درب پلی‌وود

درب پلی‌وود درواقع یکی از انواع درب منزل یا اداری است و متشکل از سه لایه‌ی ترکیبی است که توسط یک ماده‌ی ثابت به هم متصل شده‌اند و معمولا ترکیب ماده‌ی متصل‌کننده‌ی آن‌ها می‌تواند شامل چسب اوره فرمالدئید و فنل فرمالدئید باشد. به‌طورمعمول درب‌های پلی‌وود پس از ساخت به‌منظور انطباق لایه‌ها در معرض پرس گرم قرار می‌گیرند تا در اثر فشار لایه‌ها به یکدیگر بچسبند. درب‌های پلی‌وود به‌علت ساختار خود دارای دوام بالایی هستند، این دسته از درب‌ها علاوه‌بر استفاده به‌عنوان انواع درب اتاقی در هواپیما و کشتی‌ها نیز استفاده می‌شوند.

 

مشخصات درب ام دی اف ۵ تا ۸ میلیمتر تلفیق شده با راش درب ملامینه درب ABS درب HDF درب ام دی اف ۰/۳۵ تا ۸ میلیمتر درب تمام چوب درب پلی وود
کیفیت ساخت متوسط خوب بسیار خوب خوب متوسط بسیار خوب بسیار خوب
تنوع بالا بالا متوسط متوسط بالا بالا خوب
کاربرد اتاق ، محیط کار آشپزخانه محیط های مرطوب محیط های مرطوب اتاق اداری ، مسکونی اداری ، مسکونی
امنیت کم متوسط متوسط متوسط کم بسیار بالا متوسط
ضد آب نیست هست هست نیست نیست نیست نیست
دوام متوسط خوب بالا خوب متوسط بسیار بالا بالا
قیمت ارزان مقرون به صرفه مقرون به صرفه مقرون به صرفه ارزان گران

مقرون به صرفه

جمع‌بندی

بسیار خوشحالیم که تا انتهای این مقاله با همراه بودید. مبحث دسته‌بندی انواع درب اتاقی دژ تنها به مطالب ذکر شده محدود نمی‌شوند، بلکه هر یک از انواع عنوان‌شده دارای تنوع بسیاری هستند. شما می‌توانید با توجه به جدول فوق و فاکتورهای مختلفی نظیر سلیقه، بودجه، کیفیت لازم و غیره، مناسب‌ترین گزینه را برای استفاده در دکوراسیون منزل یا محیط کار خود انتخاب کنید. امیدواریم که اطلاعات این مطلب برای شما مفید واقع شود.

    ثبت نظر